Als je alles uit je Hoverboard wil halen, lees dan even alle Hoverboard ins en outs in dit artikel. Hier kom je een aantal tips tegen voor het gebruik van je Hoverboard en zul je wat leuk trucjes zien langskomen. Op deze manier heb je gegarandeerd oneindig veel plezier van je Hoverboard en kun je misschien ook je vrienden overhalen om er één aan te schaffen. Samen rondrijden is namelijk dubbel zo leuk! Veel plezier met deze Hoverboard ins en outs!

Hoverboard ins en outs: Bescherming

Daar sta je dan, met je net aangekochte Hoverboard, klaar om je stap naar revolutionair verplaatsen te maken. Je kunt niet wachten om aan de slag te gaan, maar toch ben je ook een beetje zenuwachtig. Om je op weg te helpen, hebben we hier een aantal tips over het gebruik van je Hoverboard voor je op een rijtje gezet. Met deze Hoverboard ins en outs zul je namelijk het meeste uit je Board halen! Hier zal er worden besproken of je wel of geen bescherming nodig hebt.

Een vraag die mensen zichzelf soms stellen is of het verstandig is om een helm, elleboog- of kniebescherming te dragen. Het eerste dat belangrijk is om te weten is dat dit niet verplicht is in Nederland om dit te doen. Verder zijn wij als Nederlanders natuurlijk erg gewend om te fietsen en ook bij het fietsen is het niet verplicht om een helm te dragen. Sterker nog, wij vinden het vaak maar onzin dat er in andere landen wel een helm gedragen moet worden bij het fietsen. Het is zo makkelijk, waarom dan een helm?

Fietshelm

Hoewel dit allemaal waar is, is het goed om te weten dat dit bij het Hoverboard anders ligt. Veel mensen hebben namelijk nog nooit op een Hoverboard rondgereden en weten dus ook niet goed hoe het werkt. Mocht je hier nou geheel geen ervaring mee hebben, dan is het misschien verstandig om een helm of andere bescherming (arm of knie) te gebruiken bij je eerste keer. Tenslotte zijn we allemaal op de fiets ook begonnen met zijwieltjes en wellicht een helm. Gelukkig is het zeer makkelijk om te leren rondrijden op een Hoverboard, en zul je je na ongeveer 15 minuten net zo thuis voelen op het Board als op je fiets, klaar om de wereld jouw Hoverboard skills te laten zien!

Hoverboard ins en outs: Alles over terrein

Nu je eenmaal gewend bent aan het rondrijden op je Hoverboard, is het tijd om te bekijken waar je het beste rond kunt rijden. Je Hoverboard is het beste te gebruiken op een harde ondergrond, dus steen (zoals op de stoep) is de beste ondergrond. Het is heerlijk om op asfalt rond te rijden! Daarentegen is gras niet echt een ideale ondergrond om op rond te rijden. De 10 inch Hoverboard zou dat door de grotere banden nog het beste aankunnen, maar ook dit model is niet echt gemaakt om off-road te gaan. Wil je dit nou wel graag? Check dan even onze Off-road Personal Transporter. Deze is geschikt om te rijden op zowel asfalt, als gras en zand.

Het schoolplein, een park, een parkeerterrein: allemaal ideale plekken om je skills te showen. Afhankelijk van welk model jij hebt, kan het Board een kleine helling aan. Houd er wel rekening mee dat als je veel op hellingen rijdt, de batterij eerder leeg zal zijn omdat het meer kracht kost voor je Hoverboard om je voort te bewegen. Wat betreft stoepen afgaan en dergelijke, is het advies om dit niet te doen. Er zit geen vering in je Hoverboard, dus wanneer je een stoep afgaat, komt er een grote druk op het Board te staan en bestaat de kans dat hij kapot gaat. Dit zou natuurlijk zonde zijn.

Hoverboard ins en outs: Gebruik en regelgeving

Naast dat het gewoon super leuk is om rond te rijden op en Hoverboard, wordt hij regelmatig ook gebruikt voor praktische dingen. Zo zijn er heel wat mensen die hem gebruiken om naar hun werk te gaan (bijvoorbeeld van het treinstation naar kantoor), ermee naar school gaan of zelfs op het werk zelf gebruiken. Dit laatste gebeurt veel wanneer mensen bijvoorbeeld in een loods werken en dus grote afstanden moeten afleggen. Zo zie je maar weer, een Hoverboard is multifunctioneel!

Wat goed is om te weten is dat de Hoverboard niet overal toegestaan is. Officieel is hij namelijk verboden op de openbare weg en is hij alleen toegestaan op de privé terrein. Gelukkig is de controle van de politie hierop erg soepel en is de kans op een boete dus klein. Wil je meer informatie hierover? Check dan even deze blog: Hoverboard regelgeving.

Tot slot: Tips en tricks

Om af te sluiten volgen hier nog een aantal leuke tips en tricks voor de beste Hoverboard ervaring. Even opgelet: mocht je dit in het echt proberen, dan is dat uiteraard geheel op eigen risico. Zelfs de beste Hoverboarders kunnen wel eens een steekje laten vallen, dus zorg dat je altijd voorzichtig bent. Er volgen nu 6 trucjes.

1. De Roundabout

Deze truc is eenvoudig. Ga langzaam door je knieën en houd het Board vast met één hand voor evenwicht. Begin dan met een cirkel te draaien.

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

2. De buitencirkel

Zet je beide voeten op dezelfde kant van je Hoverboard. Maak vervolgens een cirkel.

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

3. De bounceback

Deze is lekker simpel. Leun een beetje naar voren totdat je een klein stukje hebt gereden en leun dan weer naar achteren. Doe dit snel achter elkaar.

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

4. De turnstyle

Deze is misschien wat lastig, maar oefening baart kunst. Maak een rondje op je Board en spring ondertussen snel zodat je voeten achterstevoren op het Board landen. Zorg dat je niet te hard springt, want door het ontbreken van een vering in je Hoverboard kan hij niet veel druk aan.

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

5. De zittende draai-cirkel

Deze is makkelijk. Ga op je Hoverboard zitten in de lengte en zet je voeten aan de andere kant neer. Leun dan naar de zijkant om rond te draaien.

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

6. De handstand

Deze is een stuk lastiger dan de vorige. Wees voorzichtig als je deze gaat uitproberen! Begin met je knieën op de grond en je handen op het Board. Maak dan geleidelijk een handstand.

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

Afsluiting

Nu weet je dus alle Hoverboard ins en outs. Je weet waar je het beste rond kunt rijden, de regelgeving, alles over bescherming en de leukste trucjes. Weet je zelf nog leuke trucjes of heb je andere tips? Laat het ons weten in de reacties. Veel plezier met je Hoverboard en geniet van jouw stap naar het revolutionair verplaatsen!