Oxboard en Hoverboard, wat is het verschil? Als je van plan bent om een Hoverboard te kopen, dan is het erg begrijpelijk dat je je dit afvraagt. In het dagelijks leven worden deze termen nog wel eens naast elkaar gebruikt, iets dat niet bepaald handig is als je van plan bent om de stap naar revolutionair verplaatsen te maken! Gelukkig is het antwoord op deze vraag lekker simpel; het komt er eigenlijk op neer dat beiden vrijwel hetzelfde zijn. Er bestaat bijna geen verschil. Oxboard is een Nederlands bedrijf (en dus een merk) dat Hoverboards maakt. De naam die zij dus aan een Hoverboard geven is ‘Oxboard’. Zoals hieronder verder zal worden uitgelegd is dit verschil in naam vrijwel het enige verschil tussen deze twee boards.

Ze zijn dus vrijwel hetzelfde, maar waar ga je voor?

Zoals je misschien al wel weet verkopen veel websites Hoverboards gewoon simpelweg onder de naam ‘Hoverboard’. Zo ook Board on Wheels. Nu hoor ik je denken: “Ik ga voor de mooie merknaam, want dat staat voor kwaliteit”. Ho, stop! Zoals eerder al vermeld is, is Oxboard slechts één van de vele bedrijven die Hoverboards produceert.

Wij gebruiken dezelfde goede batterijen en dit zorgt er dan ook voor dat de maximale snelheid, de afstand die op een volle batterij gereden kan worden enz. hetzelfde zijn! Waarom je dan zoveel meer moet betalen voor een Oxboard? Deels komt dit omdat Oxboard één van de eerste bedrijven in Nederland was die de Hoverboard verkocht. Ze hebben hierdoor een goede naam opgebouwd en veel ervaring opgedaan, echter, als je de specificaties vergelijkt van ons aanbod, zie je dat onze Boards over extra dingen kunnen beschikken zoals bijvoorbeeld bluetooth en led verlichting boven op de kappen. Zo is ons assortiment hoverboarden groter dan het assortiment van Oxboard omdat we ook 8inch en 10 inch modellen hebben.

Een handige tip: mocht je nou een Oxboard hebben die gerepareerd moet worden? Wij repareren ook Hoverboards die niet bij Board on Wheels verkocht zijn! Zie deze pagina voor meer informatie.

Oxboard of Hoverboard? De conclusie…

Het verschil tussen deze twee zit hem dus vrijwel enkel in de goede naam die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd en in het design (uiterlijk). Ook bij Board on Wheels staat kwaliteit hoog in het vaandel, daarom zijn de Hoverboards die wij leveren uiterst betrouwbaar en van hoge kwaliteit. Verder voldoen ze uiteraard allemaal aan de Europese eisen (zie hier). Mocht u toch besluiten om voor een Oxboard te gaan dan bent u ook bij ons aan het goede adres omdat we ook Oxboards verkopen zodat u meteen het verschil kan zien en merken.