Smart Balance Wheel, Smart Balance Board, Wheel Board, Swagway en Glide Board. Allemaal verschillende namen voor hetzelfde product: de Hoverboard. Hiernaast gaat de Hoverboard ook rond onder de naam ‘Oxboard’ (zie daarvoor deze blog). Desondanks zijn ‘Smart Balance Wheel’ en ‘Hoverboard’ de meest voorkomende namen voor het apparaat dat centraal staat bij het nieuwe revolutionaire verplaatsen, de spectaculaire ‘board on wheels’. Deze blog zal je vertellen hoe een Hoverboard officieel verschilt van een Smart Balance Wheel, legt uit wat een Smart Balance Wheel precies is en geeft verder een aantal tips over jouw aankoop van de Smart Balance Wheel!

Verschil Smart Balance Wheel en Hoverboard

Ondanks dat deze namen zo door elkaar heen worden gebruikt, is een Hoverboard officieel iets anders dan een Smart Balance Wheel. Veel mensen weten dit niet, maar oorspronkelijk is een Hoverboard een board zonder wielen, die zweeft boven de grond. In de film ‘Back to the future’ is dit concept gebruikt, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien.

 

 

Helaas kan dit (tot nu toe) alleen met behulp van een magnetisch veld. In Amerika zijn is er een skatebaan met een magnetisch veld, waardoor je dus boven de baan zweeft.

Het is grappig dat veel mensen eigenlijk dus niet weten dat een Hoverboard officieel iets anders is dan een Smart Balance Wheel. Echter, tegenwoordig wordt er eigenlijk met Hoverboard hetzelfde bedoeld als met een Smart Balance Wheel. We durven zelfs te zeggen dat mensen de Smart Balance Wheel eerder kennen onder de naam Hoverboard dan onder de oorspronkelijke naam. Daarom zal de rest van deze website zal de naam ‘Hoverboard’ hanteren.

Wat is een Smart Balance Wheel?

Een Smart Balance Wheel (we zullen dit nu afkorten tot ‘SBW’) is een zelf balancerend plateau op twee wielen. Door naar voren of achteren te leunen rijd je naar voren of naar achteren. Op deze manier verplaats je jezelf snel op een erg leuke manier! Ook bochten maken op een SBW is uiteraard geen probleem. SBW’s zijn de nieuwste rage en je ziet ze steeds meer om je heen verschijnen. Het is erg leuk om rond te rijden op een parkeerplaats, op een schoolplein, naar je werk enz.

Een aantal jaar geleden kwam de Segway op de markt. Een Segway lijkt in veel opzichten op een SBW, maar deze heeft een stuur om je aan vast te houden. De SBW heeft dit niet. Hierdoor heb je iets meer behendigheid nodig voor een SBW, maar vergeleken met een Segway voel je je een stuk vrijer op een SBW door het ontbreken van het stuur. Gelukkig duurt het het slechts ongeveer 15 minuten om te leren rijden op een SBW. Je krijgt het dus snel onder de knie! Officieel mag je met een SBW alleen op privé terrein rijden en is hij niet toegestaan op de openbare weg. Gelukkig treedt de politie niet streng op als je er op de stoep meer rijdt. Kijk voor meer informatie over waar de SBW is toegestaan in deze blog.

Smart Balance Wheel en de zwarte markt

Omdat de SBW zo’n succes is, springen veel bedrijven in op deze rage. Ook worden er veel SBW’s verkocht op de zwarte markt. Echter, helaas zijn niet alle boards van even goede kwaliteit. Sommige zijn van materiaal gemaakt dat snel kapot gaat wanneer je een val maakt of iets dergelijks. Omdat een SBW niet het allergoedkoopste product is, is het natuurlijk wel zo fijn om te kunnen vertrouwen op je aankoop.

Op de zwarte markt worden SBW’s meestal verkocht onder de naam ‘Smart Balance Wheel’ (en dus niet onder de naam ‘Hoverboard’). De kwaliteit van deze boards is meestal niet denderend, dus afgeraden wordt om je board hier aan te schaffen. Mocht je nu bijvoorbeeld naar een board op zoek zijn op marktplaats, let er dan even op waar deze oorspronkelijk is aangeschaft. Uiteraard is de meest betrouwbare optie om een nieuw board aan te schaffen via een betrouwbare (web)shop. Onze boards zijn allemaal uitvoerig getest en voldoen aan alle Europese veiligheidseisen (zie hier). Verder worden ze allemaal geleverd met 6 maanden garantie.

Mocht je nou een SBW op de zwarte markt of ergens anders gekocht hebben en hij gaat stuk? Wij repareren deze graag voor je! Wij repareren dus ook SWB’s die niet bij ons gekocht zijn!

Enthousiast geworden?

Nu weet je dus precies wat een SBW is en wat je ermee kunt! Ben je enthousiast geworden? Klik dan hier om direct naar onze webshop te gaan. Onze SBW’s komen in drie verschillende maten: 6.5, 8 en 10 inch. Verder verschillen ze in de de hellingshoek die ze kunnen nemen, wel of geen Bluetooth speakers enz. Kijk hier voor de verschillen tussen de verschillende boards. Veel plezier met jouw aankoop!